پخت بیفر؛ تخممرغهایی که با بخار جان میگیرند
فر را فراموش کنید؛ تخممرغهای پختهای که با بخار و درِ قابلمه آماده میشوند، لطیفتر، خوشطعمتر و دقیقتر از هر روش سنتیاند. این دو سس معطر، تخممرغ را به قهرمان سفره تبدیل میکنند.
به گزارش پارسینه، به نقل از the guardian،طرزتهیه تخممرغ پخته در کاری نارگیلی با زردچوبه (برای ۲ نفر | زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه | زمان پخت: ۵۵ دقیقه)
مواد لازم:
روغن زیتون
۱ عدد پیاز، پوستکنده و ریز خرد شده
نمک دریایی ریز
۲ حبه سیر، پوستکنده و ریز خرد شده
۱۰ گرم زنجبیل تازه، پوستکنده و ریز خرد شده
۱ قاشق غذاخوری زردچوبه
½ قاشق غذاخوری دانه زیره
۶ تا ۸ برگ کاری
۲۰۰ میلیلیتر شیر نارگیل
۱ عدد کنسرو نخود (۴۰۰ گرم)
چند برگ ریحان تازه، بهعلاوه مقداری برای تزئین
۴ عدد تخممرغ
۲ عدد فلفل سبز انگشتی، نازک حلقه شده برای سرو
طرز تهیه:
یک قابلمه چدنی یا ماهیتابه ۲۵ سانتیمتری را روی حرارت متوسط-بالا قرار دهید. کمی روغن زیتون بریزید، پیاز و کمی نمک اضافه کنید و ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا پیاز کمی کاراملی و ترد شود.
سیر، زنجبیل، زردچوبه، زیره و برگهای کاری را اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید تا عطرشان بلند شود.
شیر نارگیل و نخود با آب کنسروشان را اضافه کنید. بگذارید بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بپزید تا غلیظ و زرد پررنگ شود. نمک بزنید و برگهای ریحان را اضافه کنید.
با پشت قاشق چهار حفره کوچک در سس ایجاد کنید و در هرکدام یک تخممرغ بشکنید. کمی نمک روی تخممرغها بپاشید، درِ قابلمه را بگذارید و ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت کم بپزید تا سفیدهها ببندند و زردهها گرم شوند.
از روی حرارت بردارید، با برگهای ریحان و فلفل سبز تزئین کنید و سرو نمایید.
تخممرغ پخته در راگو مرگِز و فلفل ترشی (برای ۲ نفر | زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقه | زمان پخت: ۴۵ دقیقه)
مواد لازم:
روغن زیتون
۲ عدد سوسیس مرگِز (سبک مغربی)
۱ قاشق غذاخوری هریسه
۱ قاشق چایخوری دانه زیره
۲ حبه سیر، پوستکنده و نازک برشخورده
۱ عدد کنسرو گوجهفرنگی با کیفیت (۴۰۰ گرم)
نمک دریایی ریز
۴ عدد تخممرغ
۱ مشت فلفل ترشی، درشت خرد شده
۱ مشت کوچک جعفری تازه، ریز خرد شده
۳ قاشق غذاخوری ماست یونانی غلیظ
۱ عدد لیمو، قاچشده برای سرو
طرز تهیه:
قابلمه یا ماهیتابه چدنی ۲۵ سانتیمتری را روی حرارت متوسط قرار دهید. ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید. پوست سوسیسها را جدا کرده و گوشت را به شکل گلولههای کوچک داخل قابلمه بریزید.
حرارت را کم کنید و گوشت را بهآرامی سرخ کنید تا چربی خوشطعم آن خارج شود. گلولهها را بچرخانید تا همه طرفشان طلایی شود.
هریسه، زیره و سیر را اضافه کنید، حرارت را متوسط کنید و ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید تا عطر مواد بلند شود و سیر خامیاش را از دست بدهد.
گوجهفرنگیها را اضافه کنید، نمک بزنید و بگذارید بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و ۲۰ دقیقه بپزید تا راگو غلیظ و تیره شود و روغنها جدا شوند.
با پشت قاشق چهار حفره در سس ایجاد کنید و در هرکدام یک تخممرغ بشکنید. کمی نمک روی تخممرغها بپاشید، درِ قابلمه را بگذارید و ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت کم بپزید تا سفیدهها ببندند و زردهها گرم شوند.
از روی حرارت بردارید، با فلفل ترشی، جعفری، کمی ماست و روغن تزئین کنید و با قاچهای لیمو سرو نمایید.
ارسال نظر