کالری رشته خشکار و روش های کم کردن کالری آن !
در این مقاله می خواهیم شما را با میزان کالری رشته خوشکار آشنا کنیم و روش هایی برای کم کردن میزان کالری آن به شما آموزش دهیم.
به گزارش پارسینه ، رشته خشکار یکی از بهترین شیرینی های ایرانی است که در هر فصلی از سال می تواند مهمان عصرانه های ایرانی باشد. در بسیاری از کشورها، این شیرینی به عنوان غذای خیابانی عرضه می شود.
اما در ایران استفاده از این شیرینی در ماه رمضان و مناسبت های مختلف صورت می گیرد. ناگفته نماند که رشته خشکار شمالی را به عنوان یکی از بهترین شیرینی های یلدایی هم می شناسند.
تهیه این شیرینی برای سفره های یلدایی یک انتخاب متفاوت و خاص است که جمع خانوادگی شما را گرم می کند.

کالری و ارزش غذایی رشته خوشکار
ارزش غذایی رشته خشکار:
- 51.8g کربوهیدرات
- 6g پروتئین
- 11.5g چربی
- 1.8g فیبر
فعالیت های لازم برای سوزاندن کالری رشته خوشکار
برای سوزاندن کالری رشته خوشکار لازم است فعالیت های زیر را انجام دهید:
- 45 دقیقه دوچرخه
- 34 دقیقه دویدن
- 90 دقیقه پیاده روی
- 78 دقیقه نظافت

روش های کم کردن کالری رشته خشکار
اگر رشته خشکار دوست دارید اما نگران کالری بالای آن هستید می توانید از روش هایی استفاده کنید که این مقدار کالری بسیار کاهش پیدا کند.
1. آرد برنج کامل
استفاده از آرد برنج قهوه ای یا آرد گندم سبوس دار در تهیه خمیر رشته خشکار می تواند میزان کالری دریافتی شما از رشته خشکار را کاهش دهد. آرد برنج کامل یا آرد گندم سبوس دار، فیبر بیشتر و شاخص گلایسمی پایین تری دارد.
2. شربت زدن را حذف کنید
در زمان قدیم حتما در کنار تهیه رشته خشکار، شربت آن هم تهیه می شد اما کم کم بخاطر اینکه مردم قند دریافتی خود از رشته خشکار را کاهش دهند شربت زدن را حذف کردند اما بازهم افرادی هستند که علاقمند هستند بعد از سرخ کردن رشته خشکار آن را در شربت بزنند و سپس مصرف کنند این دست از افراد می توانند از :
- شیره انگور طبیعی
- شیره خرما رقیق شده
- عسل طبیعی
به مقدار کم بعد از پخت، روی شیرینی رشته خشکار بریزند، اما توصیه اصلی همان حذف شربت یا هر شیرینی دیگری به رشته خشکار است.

3. تغییر ترکیب مغزی رشته خشکار
یکی از کارهایی که خود ما در فروشگاه رشته خشکار مادر برای کاهش کالری شیرینی رشته خشکار انجام می دهیم تا یک رشته خوشکار رژیمی داشته باشیم تغییر ترکیب مغزی رشته خشکار است.
گردو ارزش غذایی بالایی دارد ولی کالری زیادی هم دارد. می توان بخشی از مغز گردو را با پودر نارگیل، کنجد یا مغز بادام خام جایگزین کرد همچنین می توانند شکر موجود در مغزی رشته خشکار را بسیار کاهش داد.
برای طعم دهی، همچنان دارچین و هل را باید حفظ کرد چون بدون کالری است و عطر فوق العاده ای دارد همچنین از جهش بالای قند جلوگیری می کند.
4. سرخ کردن بدون روغن یا کم روغن
از تکنیک هایی که شما در منزل می توانید بعد از خرید رشته خشکار پیاده سازی کنید، که کالری رشته خشکار را کاهش دهید این است که به جای سرخ کردن در روغن زیاد، از تابه نچسب با مقدار بسیار کم روغن (یا اسپری روغن) استفاده کنید.
همچنین روش کاربردی تر و سالم تر هم این است که می توان از فر یا سرخ کن بدون روغن (Air Fryer) هم برای سرخ کردن رشته خشکار استفاده کرد.
5. خرید رشته خالی
خرید رشته خالی هم برای کسانی که دوست دارند کالری دریافتی کمتری داشته باشند انتخاب خوبی است. وقتی که رشته بدون مغزی تهیه می شود به آن رشته خالی یا رشته گفته می شود و وقتی میان آن مغزی قرار می گیرد به آن رشته خشکار گفته می شود.
طرز تهیه رشته خشکار خانگی
مواد موردنیاز برای تهیه خمیر:
- آرد برنج 1 پیمانه
- آرد گندم 2 پیمانه
- آب 3 لیوان
مواد لازم برای پر کردن رشته:
- پودر گردو یا پسته و بادام 100 گرم
- پودر هل سه قاشق غذاخوری
- دارچین سه قاشق غذاخوری
- شکر 1 فنجان
مواد لازم برای شربت:
- آب 1.5 لیوان
- شکر 2 لیوان
- گلاب 1.4 لیوان
- آبلیموی تازه به مقدار لازم
- زعفران ایرانی به مقدار لازم
- هل یک یا دو عدد کوبیده شده
- دارچین به مقدار لازم

آموزش رشته خشکار:
برای رشته خشکار طرز تهیه های بسیاری وجود دارد. همان طور که گفتیم، آرد برنج مصرفی در این شیرینی، از آسیاب کردن برنج خیس شده تهیه می شود. اما طعم رشته خشکار با آرد برنج معمولی و بازاری تفاوت زیادی ندارد.
در ابتدا مواد خشک را در یک کاسه تقریباً بزرگ بریزید و سپس آب را به تدریج اضافه کنید. خمیر به دست آمده باید نرم و لطیف بوده و غلظتی شبیه به ماست داشته باشد. استفاده از همزن برقی برای ترکیب آب و آردها الزامی نیست، اما باید حدود پنج تا شش دقیقه مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
قبل از سرخ کردن باید یک بار دیگر خمیر را از صافی رد کنید تا گلوله های حل نشده جدا شوند. بهتر است خمیر حداقل یک تا دو ساعت استراحت کند و سپس در شانه مخصوص رشته ریزی بریزید.
ابتدا می بایست کف تابه موردنظر را با پارچه یا قلموی آشپزی چرب کنید. بعد از اینکه تابه به حد کافی داغ شد، خمیر را توسط ابزار مخصوص به آرامی کف تابه بریزید. لازم است در حین ریختن رشته ها، جهت دستتان را عوض کنید تا حالت شبکه ای یا توری بگیرند.
تفت دادن خمیر نباید زیاد طول بکشد؛ زیرا رشته ها بسیار نازک هستند و ممکن است خیلی زود بسوزند. تنها لازم است خمیر، روی حرارت کم شعله، اندکی خودش را بگیرد و تغییر رنگ دهد. سپس رشته آماده را از تابه خارج کنید و در ظرفی کنار بگذارید.
مواد موردنیاز برای خشکار را در ظرفی مناسب مخلوط کنید. اگر نسبت به مقدار شیرینی حساس هستید کمی مواد را بچشید و میزان شکر را به دلخواه خود تغییر دهید.
سپس رشته های آماده را پهن کنید و یکی دو قاشق از مواد را در وسط آن قرار دهید. دو طرف خمیر نیم پز را روی مواد تا کنید و آن را از طول، رول کنید تا شکلی مستطیلی بگیرد.
طرز سرخ کردن رشته خشکار به این صورت است که ابتدا باید در ماهیتابه ای مناسب به مقدار لازم روغن بریزید و بگذارید کاملاً داغ شود.
رشته ها را یکی یکی در داخل تابه بچینید و صبر کنید تا یک طرفشان طلایی شود. سپس آن ها را بچرخانید و صبر کنید تا طرف دیگر هم به خوبی سرخ شود و حالت تردی بگیرد.
به دلخواه خودتان می توانید شیرینی ها را در شربت بخوابانید یا اینکه شربت را روی آن ها بریزید. مواد شربت را با یکدیگر مخلوط کنید و منتظر بمانید تا روی حرارت کم غلیظ شود. غلظت شربت نباید مثل عسل باشد.
بعد از اینکه شربت کمی سرد شد، وقت استفاده از آن است. معمولاً در طرز تهیه رشته خشکار سنتی شیرینی ها، در شربت انداخته می شوند و بعد از چند دقیقه آن ها را از شربت جدا می کنند. اما شما می توانید آن را روی شیرینی بریزید. در نهایت رشته خشکار شما آماده سرو است.
ارسال نظر