گوناگون

خواص، مضرات و طبع نارنج و بهار نارنج

خواص، مضرات و طبع نارنج و بهار نارنج

نارنج، میوه ای با طبع سرد و خشک، سرشار از ویتامین C و خواص درمانی متعدد از جمله ضدعفونی کنندگی، کاهش فشار خون و کمک به هضم غذاست. شکوفه آن (بهار نارنج) با طبع گرم و خشک، آرام بخش اعصاب و بهبوددهنده بی خوابی می باشد.

به گزارش پارسینه ؛ نارنج (نام علمی: Citrus aurantium) نام درخت و میوه ای از زیرردهٔ رُزمانندها، راستهٔ ناترک سانان، تیره سدابیان، جنس مرکبات است. نارنج میوه ای که در ایران به فراوانی تولید می شود و محصولات جانبی متعددی نیز دارد.

نارنج میوه درختی بزرگ و زیباست با برگهایی بزرگتر و خوشبوتر از برگهای درخت لیمو. شکوفه های آن که بسیارخوشبو است بهارنارنج نامیده می شود. در بعضی مناطق در تمام فصول سال می توان میوه نارنج را برروی درخت دید. در حالیکه هنوز میوه سال گذشته بر درخت است میوه های جدید هم در حال رسیدن هستند.

ارزش غذایی نارنج

هر ۶۰ گرم یا ۱ عدد آن ۱۴ کالری انرژی دارد. که در واقع از میوه های کم کالری بوده و پیشنهاد خوبی برای افزایش سطح سلامت می باشد.

املاح و ویتامین های موجود در یک عدد میوه نارنج

  •  ویتامین آ ۱٫۲ μg
  •  ویتامین ای ۰٫۰۶ mg
  •  ویتامین ب١ ۰٫۰۲ mg
  •  ویتامین ب٢ ۰٫۰۱ mg
  •  نیاسین ۰٫۲۴ mg
  •  ویتامین ب۶ ۰٫۰۱ mg
  •  فولات ۷٫۸ μg
  •  پانتوتنیک اسید ۰٫۰۷ mg
  •  ویتامین ث ۲۱ mg
  •  سدیم ۰٫۶ mg
  •  پتاسیم ۱۱۴ mg
  •  کلسیم ۶ mg
  •  منیزیم ۶ mg
  •  فسفر ۴٫۸ mg
  •  آهن ۰٫۰۶ mg
  •  مس ۰٫۰۱ mg
  •  منگنز ۰٫۰۱ mg

بهارنارنج

طبع میوه نارنج

میوه نارنج طبیعت سرد و خشک دارد درحالیکه شکوفه نارنج (بهار نارنج) دارای طبیعت گرم و خشک است.

خواص میوه نارنج

میوه نارنج اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.

برای درمان گلودرد و فشار خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.

برای سردردی که در اثر زیادی صفرا باشد می توان از شربت نارنج استفاده کرد.

کسانی که قند خون دارند نارنج را به عنوان چاشنی در تمام برنامه های غذایی خود قرار دهند.

نارنج برای بیماران قلبی مفید است و فشار را نیز پایین می آورد.

کسانی که دچار تورم گلو و حلق شده اند آب نارنج را غرغره کنند.

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می شود و در صنعت عطرسازی و شامپو سازی هم کاربرد دارد.

از بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب ها می رساند.

نارنج نرم کننده پوست و مو است. اگر نارنج به صورت کامل همراه با پوست و دانه با حرارت کم همراه با کمی آب پخته شود تا اجزایش از هم جدا شوند و روی پوست و مو مالیده شود یک نرم کننده بسیار مفید برای پوست و مو و ازبین برنده خارش است.

میوه نارنج هضم غذا را آسان می کند.

خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.

ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستی و نرم کردن پوست بدن و موى سر مفید است.

خواص بهارنارنج (شکوفه نارنج)

  •  مهم ترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است.
  •  بهار نارنج بر روی سیستم عصبی مرکزی انسان تاثیری آرام بخش می گذارد و به همین دلیل درمانی فوق العاده برای بی خوابی و اضطراب و تسکین اعصاب است.
  •  بهارنارنج آرامش بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است.
  •  سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را کاهش می دهد.
  •  برای رفع ضعف اعصاب مفید و نشاط آور است.
  •  افرادی که مشکل اختلال خواب دارند، می توانند پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج با چای مصرف کنند.اگر از این محلول ۲ ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت.
  •  عرق بهار نارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است.
  •  دم کرده گل درخت بهارنارنج برای برطرف کردن قولنج های عصبی مفید است.
  •  بهار نارنج تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می برد.
  •  مربای بهار نارنج مقوی معده و ضد تشنج است.
  •  عرق بهار نارنج اشتهاآوری قوی است.
  •  در تسکین ناراحتی های سینه مؤثر است.

مضرات بهارنارنج (شکوفه نارنج)

  •  عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند.
  •  بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.
  •  زیاده روی در خوردن عرق نارنج بی خوابی ایجاد می کند.
منبع: دلگرم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار