گوناگون

از چاقی تا سرطان ریه؛ فهرست سیاه غذاهای صنعتی طولانی‌تر شد

از چاقی تا سرطان ریه؛ فهرست سیاه غذاهای صنعتی طولانی‌تر شد

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه را نیز افزایش دهد؛ خطری تازه در کنار ده‌ها پیامد منفی شناخته‌شده این خوراکی‌ها. پژوهشگران هشدار می‌دهند که گسترش UPFها در رژیم غذایی مردم می‌تواند به موجی از بیماری‌های مزمن و مرگ‌ومیر بیشتر منجر شود.

به گزارش پارسینه به نقل از metro.co،غذاهای فوق‌فرآوری‌شده (UPFs) – مانند سس‌های صنعتی، چیپس، گوشت‌های فرآوری‌شده و بسیاری از غذاهای آماده – پیش‌تر با بیش از ۳۰ اثر مضر از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و کاهش طول عمر مرتبط دانسته شده‌اند.

 

با این حال، یک مطالعه جدید که توسط مجله پژوهشی Thorax انجام شده، سرطان ریه را نیز به فهرست خطرات احتمالی مرتبط با مصرف این نوع غذاها اضافه کرده است.

 

سرطان ریه یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در جهان است و طبق آمار NHS، هر سال بیش از ۴۳ هزار مورد در بریتانیا تشخیص داده می‌شود. این بیماری معمولاً در مراحل اولیه بدون علامت است، اما نشانه‌های اولیه آن می‌تواند شامل تنگی نفس، سرفه همراه با خون و خستگی بی‌دلیل باشد.

 

اکنون پژوهشگران معتقدند که کاهش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند. این مطالعه بر اساس داده‌های بیش از ۱۰۱ هزار شرکت‌کننده – مردان و زنان با میانگین سنی ۶۲ سال – انجام شد که درباره رژیم غذایی خود مورد پرسش قرار گرفتند.

 

اگرچه تعریف دقیق و یکسانی برای UPF وجود ندارد، اما این غذاها معمولاً به‌صورت صنعتی تولید می‌شوند و حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی‌هایی هستند که برای بهبود طعم و ظاهر به آن‌ها اضافه می‌شود.

 

در این مطالعه، نمونه‌هایی مانند بستنی، سس‌های آماده، شیرینی‌ها، نوشابه‌ها و برگرها و پیتزاهای آماده به‌عنوان UPF شناسایی شدند. پژوهشگران به‌طور ویژه روی غذاهایی تمرکز کردند که شامل خامه ترش، پنیر خامه‌ای، بستنی، ماست یخ‌زده، غذاهای سرخ‌شده، نان، محصولات پخته‌شده، تنقلات شور، غلات صبحانه، نودل فوری، سوپ‌ها و سس‌های آماده، مارگارین، شیرینی‌ها، نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های میوه‌ای شیرین‌شده، همبرگرهای رستورانی یا صنعتی، هات‌داگ و پیتزا بودند.

 

سه نوع غذایی که بیشترین سهم را داشتند عبارت بودند از:

 

گوشت‌های ناهاری (۱۱ درصد)  

نوشابه‌های رژیمی یا کافئین‌دار (بیش از ۷ درصد)  

نوشابه‌های بدون کافئین (نزدیک به ۷ درصد)  

 

یکی دیگر از ویژگی‌های رایج UPFها، ارزش غذایی پایین آن‌هاست، در حالی که معمولاً حاوی مقادیر بالای شکر، نمک و چربی‌های اشباع هستند.

 

در مجموع ۱۷۰۶ مورد سرطان ریه شناسایی شد که بیشتر آن‌ها (۱۴۷۳ مورد) از نوع غیرسلول‌کوچک بودند که معمولاً رشد آهسته‌تری دارد، و ۲۳۳ مورد از نوع تهاجمی‌تر سلول‌کوچک بودند.

 

هیچ نتیجه قطعی از این تحقیق به دست نیامد، زیرا این مطالعه صرفاً مشاهده‌ای بود و عوامل احتمالی دیگر مانند عادات سیگار کشیدن شرکت‌کنندگان را در نظر نگرفته بود.

 

با این حال، پژوهشگران گفتند افزایش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده ممکن است یکی از عوامل افزایش «چاقی، بیماری‌های قلبی‌عروقی، اختلالات متابولیک، سرطان و مرگ‌ومیر» باشد.

 

راب هابسون، متخصص تغذیه، گفت افراد باید به‌جای سرزنش یک گروه غذایی خاص، تلاش کنند تغییرات کوچک اما مؤثر در رژیم غذایی خود ایجاد کنند.  

او به روزنامه The Independent گفت یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد باید به «محیط غذایی» که مردم در آن زندگی می‌کنند توجه کرد؛ محیطی که در آن UPFها معمولاً ارزان، در دسترس و به‌شدت تبلیغ می‌شوند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار