۳ جایگزین محبوب شیرینی برای علاقهمندان تغذیه سالم
اکثر مردم عاشق شیرینی هستند. مردم کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیستند و حتی در زمان دید و بازدید و سوغاتی آوردن از سفر نیز اغلب برای بستگان و عزیزان خود شیرینی میبرند. اما با توجه به مضرات قند زیاد بهتر است جایگزینهای مناسبی که بتوانند نیاز ما را به شیرینی مرتفع کنند، مد نظر داشته باشیم.
به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین ، برای برخی، یک وعده غذایی بدون دسر شیرین ناقص است. برخی نیز هر ساعت از روز شیرینی میخورند و محدودیتی برای خود قائل نیستند. اما لازم این نکته همیشگی را باز هم تکرار کنیم که قند بیش از حد برای بدن بسیار مضر است. میتواند منجر به فشار خون بالا، افزایش وزن، دیابت و بیماری کبد چرب شود. اما این بدان معنا نیست که باید به طور کامل از شیرینیها اجتناب کنید، به شیرینکنندههای طبیعی که جایگزینهای سالمی برای قند هستند، روی آورید. در این مطلب به چند شیرینکننده طبیعی برای جایگزینی با قند اشاره شده است.
خرما

خرما یک جایگزین قند کمکالری و سرشار از مواد مغذی است. خرما منبع عالی فیبر، مواد معدنی و ویتامینها است. اما به خاطر داشته باشید که خرما بسیار شیرین است، بنابراین در دستورهای غذایی خود از آن به مقدار کم استفاده کنید. در استان کرمان یک شیرنی کلوچه مانند به نام کلمپه درست میشود که در لایه وسط آن خرما به جای مایع شیرین حاوی گردو و نارگیل استفاده میشود. برخی از کارخانجات نیز در محصولات شیرین خود از جمله کیک و کلوچه به جای لایهای از خامه یا شکلات از لایهای از خرما استفاده میکنند. توپهای انرژی خرما نیز بسیار مغذی هستند و تهیه آنها ساده است. ۱ فنجان خرمای بدون هسته، نصف فنجان میوههای خشک مانند بادام و گردو و نصف فنجان دانههایی مانند کنجد یا تخمه کدو بردارید. در مخلوطکن، تمام مواد را مخلوط کنید. از مخلوط، توپهای کوچکی درست کنید. این توپها را میتوان برای صبحانه یا به عنوان میان وعده عصرانه میل کرد.
کشمش

اگر خرما ندارید، میتوانید از کشمش استفاده کنید که برای سلامتی شما بسیار مفید است. کشمش سرشار از آهن است که به سلامت قلب کمک میکند، ویتامین C دارد که ایمنی را افزایش میدهد، آنتیاکسیدانهای موجود در خرما هم که به عملکرد مغز کمک میکند، این میوه مقوی همچنین حاوی فیبر است که به هضم غذا کمک میکند. کشمش به صورتهای مختلف از جمله کشمش سبز و مویز اغلب بخش جدایی ناپذیر آجیل ما ایرانیها را تشکیل میدهد، در ایران همچنین یک نوع نان شیرینی معروف و محبوب به نام نان کشمشی داریم و در برخی مواقع به طور خیلی ساده آن را همراه با نخودچی میخوریم.
عسل

عسل یک شیرینکننده طبیعی است، با این حال، کالری بیشتری نسبت به شکر سفید دارد. اگرچه ارزش غذایی دارد، اما باید در حد اعتدال مصرف شود. عسل سرشار از آنتیاکسیدان است که میتواند به بدن در مبارزه با التهاب کمک کند. التهاب میتواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی متعددی مانند بیماریهای قلبی، اختلالات خودایمنی و سرطان شود. عسل همچنین برای درمان گلودرد استفاده میشود و برای کودکان توصیه میشود. یک قاشق عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و برای هضم بهتر، صبح اول وقت با معده خالی بنوشید. طبیعت آن گرم است و بهتر است در زمستان مصرف شود. برای گلو درد و خارش گلوی بزرگسالان نیز ترکیبی از عسل و آویشن معجزه میکند. در آب و هوای سرد، یک قاشق عسل به چای یا نوشیدنیهای خود اضافه کنید. اگر گلودرد دارید، یک قاشق عسل به شما کمک میکند احساس بهتری داشته باشید. عسل را میتوان همراه با نان در وعده صبحانه یا به جای شکر با چای یا قهوه نیز میل کرد.
ارسال نظر